REKLAM

Aii Ece'den Rıza Çalımbay yorumu! "forma vefası ve emeğe saygısını..."

4

Spor yorumcusu ve Fanatik köşe yazarı Ali Ece, Beşiktaş-Alanyaspor maçını değerlendirdi.

Aii Ece'den Rıza Çalımbay yorumu! "forma vefası ve emeğe saygısını..."

İşte o değerlendirme;

- AMARTEY'İ YİNE STOPERDE OYNATMASI -

"Beşiktaş yine ileri üçlüde ideal mevkisi santrfor olan üç oyuncuyla başladı: Cenk Tosun’un solunda Semih, sağında Muleka vardı. Beşiktaş tarihinde 4-4-2 dizilişinde en fazla forma giymiş isim olan Rıza Çalımbay neden hücumun sağ ve sol kanatlarında santrfor oynatmak yerine elindeki üç santrfordan ikisiyle 4-4-2 oynatmaz, anlamak mümkün değil. Rıza hocanın daha da zor anlaşılır tercihi ise Beşiktaş tarihinde stoper mevkisinde en kötü performanslardan bazılarını sergilemiş, orijinal mevkisi defansif orta saha olan Amartey’i yine stoperde oynatması."

- FORMA VEFASI VE EMEĞE SAYGISINI BİR KENERA BIRAKMAK ZORUNDA KALACAĞIM -

"Hakem o pozisyonda neden çift vuruş verdi bilmiyorum ama Colley yine ofsayta düşmeyecek şekilde pusuya yatmıştı. Amartey ise adeta Alanyaspor’un 38’de attığı golde Beşiktaş aleyhine pusuya yattı: O pozisyonda gerçek mevkisi stoper olan ortalama bir oyuncu hiç riske girmez. Artık bir kere daha Rıza hoca bile bile lades diyerek Amartey’i 11’de stoperde başlatırsa, bunca yılın forma vefası ve emeğe saygısını bir kenara bırakmak zorunda kalacağım. Rıza hoca göreve geldiğinden beri Chamberlain, Beşiktaş’ın iyi oynayan ender oyuncularından birisiydi. İkinci yarının başında Oxlade kariyeri boyunca en zorlu rakibi olan sakatlığa bir kez daha yenilip oyundan çıkmak zorunda kaldı. Yerine giren Demir Ege o şut fırsatını gole çevirmeliydi, oynatıla oynatıla bir dahaki sefere gole çevirme ihtimali artabilir."

- HAK EDENLER OLMALI -

"Bir diğer genç yetenek Semih’i orijinal mevkisi santrforda değerlendirmek daha doğru olacaktır. Oyundan alınmadan hemen önce Semih maç başından beri en doğru tercihini yaparak kafayı kaldırarak pas verdi. Bunu daha çok yapması gerek, mesela iki tarafında takım arkadaşı varken kaleye kasmak yerine önce pası sonrasında verkaç sonrası daha müsait bir pozisyon ve açıdan şutu düşünmeli. Beşiktaş’ın sözde tecrübeli oyuncularının %90’ı Beşiktaş seviyesinde değiller, semtte Alanyaspor’dan üç yemenin başka hiçbir türlü izahı olmaz. Semih, Demir Ege gibi gençler Beşiktaş’ın sadece geleceği değil, bugünü de aslında: Devre arasında üç nokta transfer, Gedson, Masuaku, Colley, Rashica, kaleci Mert gerisi forma şansını hak eden genç yetenekler ideal Beşiktaş 11’i olmalı!"

Haber kaynağı: Fanatik

REKLAM

Yorumları Göster / Yorum Yaz

Küfür, hakaret, rencide edici ve büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmayacaktır.

Bu habere toplam 4 yorum yapılmıştır.

Kalan karakter sayısı : 200

Yorumu Gönder

Sitemizde Son Dakika Beşiktaş Haberleri 'ne ulaşabilirsiniz. En Güncel Beşiktaş Haber portalı ortacizgi.com.