Bakan Kasapoğlu resmen açıkladı! Süper Lig'de küme düşme kalktı! İşte detaylar!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Özdemir, Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması ve Yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu:
"Bugün Riva'da önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Önemli istişarelerde bulunduk. Türkiye'nin ve Dünya'nın önemli spor tesislerinden bir tanesini önümüzdeki günlerde burada Riva'da açacağız. Hem olimpik hem paralimpik sporculara açık olacak bir tesis bu. Pandemi döneminde salgınla mücadelede Türkiye olarak liderlik ettik tüm Dünya'ya. Gerçekten büyük başarıyla ve titizlikle geçiriyoruz bu dönemi. Bu dönemde birçok sportif organizasyon iptal edilmek zorunda kalındı. Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten kulüplerimizi gönülden kutluyorum. Gerek düşmenin kaldırılması gerek yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesi konusundaki kararların sporun tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
TFF Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada;
" Mart ayından sonra pandemi nedeni ile zorunlu olarak ara verdiğimiz futbola 12 Haziran'da dönüş yaptık. Şampiyon olan ve bir üst lige çıkan takımlarımızı tebrik ediyorum. Futbolda 2019-2020 sezonunu bu akşam Trabzonspor-Alanyaspor Ziraat Türkiye Kupası finali ve yarın akşam oynanacak olan TFF 1.Lig Play-Off finali ile tamamlayacağız. Takımlarımıza başarılar diiyorum. Pandemi sürecinde TFF sağlık kurulumuz olağanüstü şartlarda, olağanüstü işlere imza atmıştır. Avrupa'nın en iyi protokolünü hazırlayarak futbola dönüşümüzü gerçekleştirdi. Kulüpler Birliği'nden ligden düşme konusunda ortak bir karar alındığını bizlere açıkladı ve yazılı bir dilekçe ile yönetim kurulumuza sunmuştur. Kulüplerimizin pandemideki fedakarlığını ortaya koymak isterim. Kulüpler Birliği'nin küme düşme kalksın talebini bugün yönetim kurulumuz ile değerlendirdik. Süper Lig'in yanı sıra TFF 1-2-3.Liglerinde 2019-2020 sezonunda düşme olmayacaktır. Süper Lig 2020-2021 sezonunda 21 takım ile oynanacaktır. Sezon sonunda 4 takım ligden düşecektir. Gelecek sezon TFF 1.Lig 18 takım TFF ikinci lig 39 takım ile oynanacaktır. Yabancı kuralı değişikliği 2020/21'den itibaren değil, 2021/22 sezonundan itibaren uygulanacaktır. Yabancı kuralı 1 yıl ertelenmiştir. Takım harcama limitleri TFF tarafından 4 Ağustos'ta açıklanacak " dedi.
Haber Kaynağı:Orta Çizgi
İlgili Haberler
Beşiktaş’tan deplasman yasağına net mesaj!12 Ekim 2026
Anthony Taylor’ın Türkiye’deki geleceği belli oldu! 12 Ekim 2026
Beşiktaş'ta Trossard sevinci! Kritik maç öncesi iyi haber11 Ekim 2026
Süper Lig erteleniyor mu?2 Ekim 2026
Serdal Adalı'dan Gedson Fernandes açıklaması!25 Eylül 2026
Vincenzo Italiano geleceği ve Beşiktaş'ı anlattı! Dikkat çeken sözler!24 Eylül 2026
Yorumlar yükleniyor...


