Demirkol, Beşiktaş'ın antrenmanlara başlama nedenini ve Sergen Yalçın'ın farkını açıkladı!

beIN SPORTS'ta yayınlanan programda Mehmet Demirkol, gündemi değerlendirdi.
İşte Demirkol'un yaptığı açıklamalar:
''İşin psikolojisi de önemli. Burada olan yabancı futbolcular belki de yasak kalkınca ülkelerine gitmek isteyecek. Sadece fiziksel hazırlıkla halledilebilecek bir durum değil. Oyuncuların hazırlanması için bundan sonra 6 hafta lazım. Bunu yalnız ben söylemiyorum, birçok teknik direktör de söylüyor. Bu sürecin sonunda yerli oyuncu ağırlıklı kadrolar daha rahat edecekler gibi geliyor bana. Çünkü evlerinde olacaklar. Bir yere gidip, birilerini özlemiş olmayacaklar. Yerli ağırlıklı kadroların daha şanslı olduğu kanaatindeyim."
"Bununla ilk kez karşılaşıyoruz. Oyuncular psikolojik olarak nasıl hazırlanacaklar? Oyuncular sezona hazırlanırken 1 ay tatil yapıyorlar. Şimdi öyle değil. O yüzden bu hazırlık döneminin nasıl geçeceğine dair kafamda çok fazla soru işareti var. Herkes 'Haziranda başlarız.' diyor. Bu konuda çok da haber geliyor, güzel, inşallah olur. Bana, sanki ağustostan önce olmayacakmış gibi geliyor."
"Maçların nerede oynanacağı da önemli. Bu da bir tartışma konusu. Haziran'da oynayacak ve hızlı hızlı bitireceksek, Antalya ya da İstanbul'da, hep beraber, çok fazla seyahate gerek kalmayacak şekilde organize edilmesi mantıklı olabilir. Eğer hazirana yetişmeyecekse, bu senenin deplasmanlı şekilde, eylülden itibaren, bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki sezonun da daha kısa-kompakt, heyecanlı yapılmasında fayda var."
''Lüks bir hayatı sürdürme yoluna girenler var ve burada da para kesilince maddi olarak bir bunalım söz konusu olabiliyor. Yüksek para kazanan çok başarılı sporcular da alıştıkları ilgiden uzak kalıyor. Depresyona çok uygun bir ortam var. Sporcular, yüksek adrenalinle yaşamaya alışmış insanlar. Heyecanla yaşayan insanlar. Böyle bir durumdan durgunluğa girmek kolay değil. İşin maddi tarafı da var. Oyunculara çok yüksek para kazanan insanlar olarak bakmamak lazım.''
"UEFA, 'Liglerini bitirmeyenleri önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına almıyorum.' diyebilir. Bunu söylemedi henüz, söyleyebilir. Başka bir yöntem de bulabilir."
"Beşiktaş'ın bugün antrenmanlara başlamasının biraz da 'Biz oynamaya hazırız.' mesajı vermeye yönelik olduğunu, oyuncuları evden çıkarıp neşelendirmek, bağlarını güçlendirmek için olduğunu düşünüyorum."
''Sergen hoca, çok iyi bir ekip çalışması yapıyor. Yıldız oyuncularda pek rastlayabileceğiniz bir durum değil. Bence onu ön plana çıkaran taraf da bu.''
"Finansal tarafı önemli. Karius'un gösterdiği formla Beşiktaş'a çok fazla bir şey kattığını söylemek mümkün değil."
Haber Kaynağı:beIN Sports
İlgili Haberler
Beşiktaş Maçı Öncesi Kriz! İsrail Ekibi UEFA'nın Kapısını Çaldı2 Ekim 2026
Serdal Adalı'dan flaş açıklama! "Gerekirse ligler ertelensin"2 Ekim 2026
Türkiye - Fransa maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda? (Muhtemel 11'ler)25 Eylül 2026
Timothy Weah'dan Vlahovic sözleri!16 Eylül 2026
Beşiktaş'ın rakibi Omonia, Celta Vigo'yu devirdi!16 Eylül 2026
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi Maçı Türkiye Dışına Alınıyor!7 Eylül 2026
Yorumlar yükleniyor...
