FIFA'ya "Gazprom'a ne dersiniz?" diye soruldu! İşte cevap!

Beşiktaş'ta gündem gelecek sezon İnönü'ye hangi takımın sponsor olacağı... en güçlü aday Gazprom.
Kore'den Hankook lastikleri, Kazakistan'tan Air Astana ve adı açıklanmayan iki İngiliz şirketi de sırada. İnönü'yü Ruslara kaptırmak istemeyen İngiliz şirketlerinden birisi daha düşük teklif vermesine rağmen Beşiktaş'ı, "Gazprom'la anlaşırsanız, FIFA'dan ceza almaya hazır olun" diye uyardı.
Bunun üzerine Beşiktaş, UEFA ve FIFA'yla bir dizi yazışma gerçekleştirdi. Gazprom'un sponsor olarak seçilmesi durumunda herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmayacağı hakkında bilgi talep etti.
Hem UEFA hem de FIFA hali hazırda Kızılyıldız'ın da sponsoru olmaya devam eden Gazprom'un sponsorluğu hakkında sorulan sorular için verilen cevaplarda açıklayıcı olmadı.
Bu arada Rusya'ya uygulanan ambargo nedeniyle Beşiktaş'ın bu sponsorluktan zarar görmeyeceğini iddia eden hukukçular, "Rusya'ya para girişi olsaydı, sıkıntı olabilirdi. Ancak Rusya'dan para çıkışı olacak. Sorun olmaz. Ancak AİHM'e Rusya'ya dolaylı para girişi ve marka aklama davası açarsa sıkıntı olabilir" uyarısı yaptı.
Beşiktaş, Gazprom'un sponsorluğunu kabul edip, etmeme konusunda çok fazla arada kaldı.
Haber Kaynağı:Fotospor
İlgili Haberler
Beşiktaş'ın bir sonraki turdaki rakibi belli oldu!14 Ağustos 2025
Bahtiyar Zaynutdinov, kamptan ayrıldı!10 Temmuz 2025
Bahtiyar Zaynutdinov’un menajeri Nevzat Demir Tesisleri'nde!3 Temmuz 2025
Beşiktaşlı futbolculara milli davet!26 Mayıs 2024
Beşiktaş 15 yaşındaki oyuncuyu alt yapısına kattı!22 Ocak 2024
Bakhtiyor Zaynutdinov ülkesinde kahraman!15 Kasım 2023
Yorumlar yükleniyor...