Siyah-Beyazlı formayla en verimli dönemini geçiren Portekizli orta saha, bu sezonki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
Kadıköy’de oynanan zorlu derbide santrforsuz bir kadroyla sahaya çıkan Beşiktaş, ilk yarıda kaçan penaltıya rağmen devre bitmeden Gedson’un golüyle öne geçti. Mert Müldür’ün hatasını affetmeyen yıldız futbolcu, takımını öne geçiren golü kaydederek ligdeki gol sayısını 6’ya çıkardı.
- DERBİLERİN ADAMI -
Sadece ligde değil, Avrupa sahnesinde de skora katkı sağlayan Gedson Fernandes, sezon boyunca toplam 11 gol attı. UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Lugano’ya karşı hat-trick yapan 25 yaşındaki oyuncu, grup aşamasında Lyon ve Bodo/Glimt maçlarında da ağları havalandırdı.
Ligde ise Sivas, Trabzonspor, Kayserispor, Galatasaray, Kasımpaşa ve son olarak Fenerbahçe karşısında gol sevinci yaşayan Gedson, kritik maçlarda sahneye çıkarak Beşiktaş’ı sırtlayan isimlerden biri oldu.
Benfica ve Tottenham geçmişi bulunan Portekizli futbolcu, Beşiktaş kariyerinde adeta altın çağını yaşıyor.
Haber kaynağı:Fanatik