İşte Çilingiroğlu yaptığı açıklamalar:
-KAFAMDA SORU İŞARETİ VAR-
Beşiktaş'ın yeni transferlerini değerlendiren Çilingiroğlu; "N'Koudou ile ilgili kafamda soru işareti var. Rebocho, bence çok iyi bir oyuncu. Kendini kanıtlamış biri. Ruiz, iyi bir oyuncu. Elneny'yi Beşiktaş'ta izlemedik ama kaliteli bir isim. Diaby'yi da zaten izlemedik. Beşiktaş, maddi durumuna göre fena bir transfer dönemi geçirmedi. Ama santraforda Güven'le bir sezon gidip gitmeyeceğindne emin değilim." dedi.
-FİKRET ORMAN'IN KULÜPTE FAZLA KALMAK İSTEMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM-
Beşiktaş'ta Quaresma ile yolların ayrılış şekli ile ilgili Kaya Çilingiroğlu; "Geçen sezon devre arasında Şenol Güneş, kampa götürmek istemedi. Ama futbolculardan "Borcu yoktur' kağıdı istendiği zaman bu kağıdı ilk verenin Quaresma olduğunu da başkan kendi ağzıyla açıklamıştı. O zaman iyi çocuktu, şimdi niye kötü çocuk oldu? Quaresma, Beşiktaş seyircisinin herhalde gelmiş geçmiş en fazla sevdiği oyuncuydu. Böyle bir ayrılık yaşanmaması daha iyi olurdu. Bir Beşiktaşlı olarak Quaresma'ya Kasımpaşa formasını giydirmenin çok doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum. Vedalar, her zaman vefalı olmalı. Bir de kanatlarda bu kadar eksiğin varken Quaresma gibi çalışkan, iyi futbolcu gitmemeliydi. Zaman zaman problemleri oluyordu ama Quaresma, bu ülkeye gelmiş en kaliteli 5 oyuncudan bir tanesidir. Keşke böyle bir şey olmasıydı. Biraz daha idare edilebilirdi. Quaresma'nın Beşiktaş'ta kalmak istediğini düşünüyorum. Fikret Orman'ın da kulüpte bundan sonra fazla kalmak istemediğini düşünüyorum. Herhalde kendisi de sıkıldı, üzüldü, yoruldu. Devamlı ödemeyle uğraş, bunlar zor işler." dedi.
-NASIL BÖYLE BİR GELİŞME GÖSTERDİĞİNE ŞAŞIRDIM-
Oğuzhan Özyakup'un performansı ve Beşiktaş'ın sergilediği oyuna değinen Çilingiroğlu; "Oğuzhan'da 2 senedir bir gelişme yok. En son Gomez'li kadroda iyi bir performans göstermişti. Çalışmadığı çok net. Ama Beşiktaş'ı son maçta berabere kalmasına rağmen çok beğendim. Abdullah Avcı'nın kesin dokunuşları var. Takımın boyunu kısaltmış, stoperler orta sahaya gitmiş, topu geri kazanma sürelesi baya aşağı gelmiş. Bir tek pas oyunu ve pozisyon bulmada sıkıntı var. Onları aşıp Beşiktaş'ın bu yarışın içinde olacağını düşünüyorum. Sivas'ta seyrettiğim Beşiktaş ile Ç.Rizespor maçında seyrettiğim Beşiktaş arasında dağlar kadar fark var. Hatta iki hafta içinde Beşiktaş'ın nasıl böyle bir gelişme gösterdiğine şaşırdım." ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: ortacizgi.com ÖZEL HABER