REKLAM

Orman, yayıncı kuruluş iddialarına açıklık getirdi! Babel için ne dedi?

0

Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Kulüpler Birliği Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Orman, yayıncı kuruluş iddialarına açıklık getirdi! Babel için ne dedi?

İşte Orman'ın yaptığı açıklamalar:

-HERKES AYNI FİKİRDE OLMAYABİLİR-

"Lisans talimatı, yaklaşık 1 sene önce göreve geldiğimizde yaptığımız ilk şeydi. Talimatnameyi biz yazdık ve kulüplere gönderdik. Fenerbahçe ve Trabzonspor'un UEFA'ya sevk edilmesi sürecinde, UEFA bizden yeni bir talimatname bekliyordu. Herkes aynı fikirde olmayabilir, diğer kulüplerin endişelerini de anlıyoruz ama bu talimatname UEFA'ya gönderildi. Bunları yapmadığımız takdirde, Türkiye 6 ya da 7. futbol ekonomisiyken çok daha geriye gidecek."

-BU SÜREÇ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLDİ-

"Nihat başkan ve ekibi çok arzulu ve gayret içerisindeler. Çok zor bir göreve geldiler. Kulüp lisans taliamtı ve beIN SPORTS gibi zorlu bir süreçle başladılar. Ortada yapılmış ihale var ve şartları, süreleri belirlenmiş vaziyette. Bizim giderlerimizin hemen hemen çoğu döviz giderleri. Gelirlerimize baktığımızda yayın ihalesinin yarısı döviz, yarısı TL. Stadı açtığımız zamanki gelirlerimize dolar bazında baktığımız zaman şu an geri düşmüş durumdayız. Kulüplerin finansal durumları ortada. Yeniden yapılandırmalar var. Bu süreç çok kötü yönetildi. Sanki kulüplere para aktarılıyormuş gibi algılandı. Böyle bir şey yok. Türkiye'nin çok büyük grupları da bankalarla borçlarını yapılandıryor. Kulüplerin finansal durumunu düzeltmek ve disipline almak için bir yapı oluşturuyoruz. Futbol önemli endüstri, yaşatılması gerek. Devletimiz ve bankalar da bu gözle bakıyor."

-YAYINCI KURULUŞUN SIKINTILARI VARDI-

"Türkiye'de finansal kriz var. Yayıncı kuruluşun da bununla alakalı sıkıntıları vardı. Yönticileri bizim dostlarımız. Haklı olduğu konular var. Onların da talepleri var. Hep beraber oturup karşılıklı menfatlerimizi koruyacağımız şekilde konuşacağız."


Fikret Orman, Babel'in Galatasaray'a transferi için ise, "Bizimle sözleşmesi bitmişti, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: ortacizgi.com

REKLAM

Küfür, hakaret, rencide edici ve büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmayacaktır.

Bu habere toplam 0 yorum yapılmıştır.

Kalan karakter sayısı : 200

Yorumu Gönder

Sitemizde Son Dakika Beşiktaş Haberleri 'ne ulaşabilirsiniz. En Güncel Beşiktaş Haber portalı ortacizgi.com.