Serdar Ali Çelikler'den Beşiktaş'a santrfor tipi örneği!

Sezona çok kötü başlayan, ilk 6 maçta sadece 1 galibiyet alabilen; 3 kez yenilen, tribünlerinden Sergen Yalçın sesleri yükselen Beşiktaş; Ankara’da Diaby, neredeyse boş kaleye golü atsa bugün lider olacaktı.
Son 6 haftada 5 galibiyet 1 beraberlik alan Beşiktaş’ın bu başarısının sırrı sadece 1 gol yemesi.
Türkiye liginde gol yemedin mi genelde 1 gollük canı olan Anadolu takımlarını yenebiliyorsunuz. İşte bu maç… Zaten gol atmakla ilgili en ufak bir derdi olmayan, rakip ceza sahasına dahi giremeyen Konyaspor karşısında Beşiktaş doğru dürüst bulabildiği net tek pozisyonda golü buldu ve 3 puanı aldı.
Abdullah Avcı işi çözdü, 4-2-3-1’i iyi uyguluyorlar ve savunma güvenliğini ihmal etmiyorlar. Bulabildikleri pozisyonları da yüksek verimle değerlendirip maç kazanıyorlar. Devre arasında santrfor da oynayabilen bir kanat forveti (Moussa Sow tipi) ile çok daha efektif olurlar.
Beşiktaş ve Abdullah Avcı’nın devre arasına daha güvenli gireceğini düşünüyorum.
Gelelim futbol kalitesine. Galatasaray-Başakşehir ve Konya-Beşiktaş maçlarındaki futbol kalitesi maalesef yerlerde. Önlem-temkin-aman önce gol yemeyelim mantığı futbolu geri götürdü.
Galibiyete 4 puan verilmesi, yerde yatan oyuncu varken topu taca atma yalanının bitirilmesi, hakemlerin zırt pırt düdük çalmasının önüne geçilmesi gibi oyunun akışkanlığının artırılmasına yönelik kurallar getirilmeli. Tabi TFF’nin futbolu güzelleştirmek gibi bir derdi var mı yok mu o da tartışılır.
Serdar Ali Çelikler / Habertürk
İlgili Haberler
Beşiktaş-Erzurumspor FK maçının hakemi belli oldu!10 Eylül 2026
Beşiktaş-Eyüpspor maçının hakemi belli oldu!13 Ağustos 2026
UEFA Avrupa Ligi’nde 2. hafta heyecanı! 14 Ekim 2026
Beşiktaş’tan deplasman yasağına net mesaj!12 Ekim 2026
Anthony Taylor’ın Türkiye’deki geleceği belli oldu! 12 Ekim 2026
Beşiktaş'ta Trossard sevinci! Kritik maç öncesi iyi haber11 Ekim 2026
Yorumlar yükleniyor...


