REKLAM

TFF’den yabancı kuralı açıklaması!

12

Türkiye Futbol Federasyonu yabancı kuralıyla ilgili resmi bir açıklama paylaştı.

TFF’den yabancı kuralı açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

1- 2022 – 2023 Sezonunda kulüpler A Takım Listesinde en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu bulundurmak kaydıyla, yabancı uyruklu futbolcularla sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirebilirler.

Kulüplerin 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirmesi halinde bu futbolculardan en az 1’inin 01.01.1998 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunludur.

Transfer ve tescil döneminin bitiminde 14’ten fazla sayıda yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşmesi bulunan Süper Lig Kulüplerinin, bu futbolcuların her biri için ilave 500.000-TL alt yapı fon bedelini, transfer ve tescil döneminin bitimini müteakip TFF’ye ödemeleri zorunludur.

14’ten fazla sayıda yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşmesi bulunan Süper Lig Kulüpleri, A Takım Listesine yazılmamış yabancı uyruklu futbolcuları müsabakalarda oynatamazlar.

Buna ilaveten kulüpler 01.01.2001 ve daha sonra doğmuş olmaları şartıyla,

- U14 milli takımı dâhil olmak üzere ülkesinin milli takımlarında en az 10 müsabakada oynamış olmaları;

- Ülkelerinin U21 veya A Milli takımlarda toplamda 3 defa oynamış olmaları;

- FIFA’nın 23.06.2022 tarihinde ilan ettiği dünya sıralaması listesinde ilk 20 sırada bulunan ülke federasyonlarının en üst veya bir alt liglerinde toplamda 25 maçtan fazla süre almış olmaları;

kriterlerinden herhangi birine sahip olmaları şartıyla, 3 yabancı uyruklu futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler.

2- Kulüpler aşağıda belirtilen esaslar çerçevesinde resmi müsabakalara iştirak edecek profesyonel futbolcularının A Takım Listesini Federasyona ibraz etmek zorundadır; ayrıca Genç Futbolcular başlıklı maddede belirtilen koşulları sağlayan futbolcular A Takım Listesine yazılmaksızın resmi müsabakalarda oynayabilirler.

A TAKIM LİSTESİ

a) A Takım Listesi en fazla 35 futbolcudan oluşur.

b) 2022 – 2023 Sezonunda A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur.

Yukarıda belirtilen futbolcular açısından 15 Haziran 2015 tarihinden önce başka ülke A Milli Futbol Takımlarını tercih etmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı futbolcular bakımından Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu şartı aranmaz.

Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise, başka ülkelerin A Milli Futbol Takımında oynamamış olmaları kaydı ile vatandaşlığa kabul için yapmış oldukları ilk müracaat tarihinden itibaren beş yıl geçtikten sonra ve Türkiye Genç Milli Takımlarının herhangi bir yaş kategorisinin en az bir resmi müsabakasında oynamış olmaları koşulu ile bu kapsamda listeye yazılabilirler.

c) 2022 – 2023 Sezonunda yukarıdaki “b” bendinde bahsi geçen 14 futbolcudan en az 4’ünün 01.01.1998 ve sonraki tarihlerde doğmuş olması ve 15’inci yaş gününe denk gelen sezon ile 21’inci yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 1 sezon veya 12 ay kendi kulübünde tescilli olması zorunludur.

d) 2022 – 2023 sezonunda yukarıdaki “b” bendinde bahsi geçen futbolculardan en az 2’sinin “c” bendinden ayrı olarak 01.01.1998 ve sonraki tarihlerde doğmuş olması ve 15’inci yaş gününe denk gelen sezon ile 21’inci yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 1 sezon veya 12 ay TFF’ye ve/veya diğer federasyonlara bağlı kulüplerde tescilli olması zorunludur. e) Kulüpler A Takım Listesinde en fazla 3 kaleci bulundurabilir. Bu kalecilerden en az birinin “b” bendinde belirtilen Türkiye A Milli Takımında oynama uygunluğu bulunan futbolcu olması zorunludur.

f) Kulübün “b”, “c”, “d” ve “e” bentlerinde öngörülen kriterlere uygun futbolcuları bildirmemesi durumunda A Takım Listesi, bildirilmeyen futbolcu sayısı kadar eksik oluşturulur; ayrıca ilgili kulüpler hakkında talimatlara aykırılık sebebiyle disiplin işlemi yapılır.

g) Yukarıda “b”, “c”, “d” ve “e” bentlerinde yer alan futbolculardan, son listelerin TFF’ye ibrazından sonra Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğunu kaybedenler, takip eden ilk transfer ve tescil döneminin başında bu kapsamda oynama uygunluğuna sahip futbolcu statüsünü yitirir. Transfer ve Tescil Dönemleri içerisinde Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğunu kaybeden futbolcular ise derhal listedeki Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu statüsünden çıkarılırlar.

Haber kaynağı: Tff

REKLAM

Yorumları Göster / Yorum Yaz

Küfür, hakaret, rencide edici ve büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmayacaktır.

Bu habere toplam 12 yorum yapılmıştır.

Kalan karakter sayısı : 200

Yorumu Gönder

REKLAM

REKLAM

PUAN DURUMU

Takımlar O G B M Av P
1 Fenerbahçe 13 11 1 1 24 34
2 Galatasaray 13 11 1 1 18 34
3 Beşiktaş 13 8 1 4 5 25
4 Yukatel Adana Demirspor 13 6 5 2 11 23
5 Trabzonspor 13 7 2 4 7 23
6 MONDİHOME KAYSERİSPOR 13 6 5 2 4 23
7 BITEXEN ANTALYASPOR 13 5 4 4 4 19
8 Kasımpaşa 13 5 3 5 -4 18
9 Çaykur Rizespor 13 5 3 5 -6 18
10 Atakaş Hatayspor 13 4 5 4 3 17
11 Ankaragücü 13 4 4 5 0 16
12 EMS YAPI SİVASSPOR 13 3 6 4 -4 15
13 Gaziantep FK 13 5 0 8 -6 15
14 VavaCars Fatih Karagümrük 13 3 5 5 2 14
15 Tümosan Konyaspor 13 3 4 6 -5 13
16 SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL 13 3 4 6 -13 13
17 Rams Başakşehir 13 3 3 7 -5 12
18 Corendon Alanyaspor 13 2 4 7 -12 10
19 Yılport Samsunspor 13 2 2 9 -11 8
20 İstanbulspor 13 2 2 9 -12 8

Sitemizde Son Dakika Beşiktaş Haberleri 'ne ulaşabilirsiniz. En Güncel Beşiktaş Haber portalı ortacizgi.com.