TRT’de yorumculuk yapan Tümer Metin, eski takım arkadaşı Sergen Yalçın’ı ağır bir dille eleştirdi.
Beşiktaş’ın Denizlispor karşısında aldığı 3-2’lik galibiyete rağmen “Sergen Yalçın arkadaşım, dostum ama işimi yapıyorum. Beşiktaş’ın efsanesi diye hocalık yapıyor orada. Liyakat bitmiş Beşiktaş’ta” diyerek oldukça sert ifadeler kullanan Tümer Metin’in bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Spor yazarı ve yorumcusu Attila Gökçe, bu ifadeleri şu sözlerle değerlendirdi:
BEŞİKTAŞ, SERGEN’İ KAZANMAK İÇİN ÇABA VERMELİDİR
Futbolculuktan antrenörlüğe geçiş çok kısa yoldan kolay oluyor. Kursta ilkokul diploması bile sorulmuyor çünkü öğrenim durumları ortada. Sergen Yalçın ise bu tabloda lise mezunu. Şimdi Sergen 47 yaşında Beşiktaş’a teknik direktör oldu. Bana göre de bu karar erken görünüyordu, bir zamanlar o kanaatteydim. Benim ölçüm takımını önce Avrupa’ya götürmesiydi ve bunu başardı. Bir diğeri antrenörlükte tek başına güzel işler yapmasaydı. Gaziantep, Sivas, Malatya ve Alanya’da deneyim kazandı. Artı olarak Ozan Tufan’ı Fenerbahçe’ye bugün de Milli Takım’a yeniden kazandırdı. Şimdi buradan bakacak olursak, Tümer’in sözleri bana göre biraz karşılaştırmaya muhtaç.
FATİH TERİM GELDİ EFSANE OLDU
Ankaragücü ve Göztepe’de teknik direktörlük yaptıktan sonra genç milli takımı çalıştıran ve A Milli Takım’da Piontek’in yardımcılığını yapan Terim, Galatasaray’a geldiğinde 42 yaşındaydı. Deneyimi tartışılabilecek durumdaki Terim, Galatasaray’a gelip tarih yazdı ve efsane oldu. Sergen’e bu açıdan bakarsak 5 yıl rötarı var. Bütün kulüpler cesur olmalı. Yanlış transferlere enerji ve para harcarken biraz da antrenör konusunda yanılsınlar. Türkiye’de müthiş bir genç teknik adam kuşağı yetişiyor. Onlara bu hakkı ve şansı vermeliyiz. Sergen oldukça zeki, sporcu ahlakına sahip, araştıran, düşünen ve izleyen bir spor adamı. Eğitim süreçlerinden geçmiş, hayatın içinde pişmiş, sınavlarını vermiş ve Beşiktaş’a gelmiş. Beşiktaş bunu göğüslemek ve Sergen’i kazanmak için çaba vermelidir.
FİLOZOF ANTRENÖRE YÖNELMELİYİZ
Tümer Metin’i çok severim, yaptığı en iyi iş futbol yorumculuğu. Kendine göre fikirleri var. Sergen bunları hak etmiyor. Liyakatı anlatacaksak genç adamları ne yapacağız? 55 yaşında sonra mı “Antrenör ol” diyeceğiz. Türkiye’de antrenörlük geriliyor bence. Bizim içimizden Klopp ya da Guardiola gibi cevherler çıkmıyor. Ama liyakat hesapları yaparsak bu tip antrenörlerin de gelişi gecikir. Filozof antrenöre doğru yönelmemiz kendi markasını yaratacak hocalara şans vermemiz lazım. Sergen için yapılan bu yorumu haksız buldum ve çok üzüldüm.
Haber Kaynağı: Hürriyet